info@cliqi.nl | 058 – 203 71 03

Online marketing – Wat is online marketing in 2021?

In deze ultieme online marketing gids leer je alles over online marketing. Van de kern algoritmen van Google tot alle vormen van online marketing. Je leert alle online marketing tactieken beter begrijpen, leert over succesvolle online marketing cases en waarom online marketing anno 2021 zo belangrijk is voor iedere ondernemer in Nederland. 

Vraag onze gratis QuickScan aan

Home » Online marketing – Wat is online marketing in 2021?

De Ultieme Online Marketing Gids

Waarom is online marketing zo belangrijk anno 2021?

Het internetgebruik neemt wereldwijd dagelijks toe, in feite gebruiken meer dan vier miljard gebruikers over de hele wereld het internet. Marketing is altijd al aanwezig geweest om klanten op ieder tijdstip van de dag te bereiken. Tv-commercials, gedrukte advertenties/prints, billboards, radioreclames en reclames op websites proberen allemaal de consument te beïnvloeden. 

online marketing

Het internet biedt unieke voordelen die traditionele marketing media niet kunnen bieden, waaronder: wereldwijd bereik, data in samenwerking met content personalisatie, meetbaarheid van elke campagne en je kan vergaande klantrelaties opbouwen door middel van online marketing. Maar het internet kan ook als overweldigend ervaren worden door video’s, nieuwsartikelen, e-commerce websites, recepten en advertenties. 

Hoe moet je je als bedrijf in de overvolle zoekmachines differentiëren van andere bedrijven om je doelgroep te bereiken? 

Het antwoord: online marketing in combinatie met klant- bedrijfsdata. CliQi maakt gebruik van vele 3rth party big data tools waarmee we alle klantdata kunnen achterhalen om jouw doelgroep op maat te bedienen. Wij kennen alle zoekvolumes voor elk zoekwoord over de hele wereld!

Maar met alle trucs, tips en tricks die online vindbaar zijn is het moeilijk om winst op korte termijn te onderscheiden van effectieve langetermijnstrategieën. Daarom hebben wij deze ultieme online marketing gids als hulpmiddel ontwikkeld. In deze ultieme gids behandelen wij online marketingstrategieën uit de praktijk om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf de juiste mensen bereikt uit die vier miljard internetgebruikers. 


SAMENwerken?

Een steuntje in de rug nodig of bepaalde zaken liever uitbesteden? 

Wij helpen je graag verder met onder andere: Social media, Google Ads, E-mail marketing en SEO.

Wat is online marketing?

Eerste vraag: Wat is online marketing eigenlijk? 

Online marketing staat ook bekend als internet marketing of web reclame. Online marketing is een vorm van marketing die internet als hulpmiddel gebruikt om jouw bedrijf, product, dienst te promoten aan potentiële afnemers via digitale marketingtactieken, zoals Google AdWords, SEO optimalisaties, e-mail marketing, social media marketing, vergelijkingswebsites, e-commerce platformen zoals Amazon, Bol of Coolblue etc.

Wat is online marketing?

De drie belangrijkste online marketingmethodes op een rijtje

We willen niet te diep ingaan op alle verschillende online marketing types in dit artikel, doordat we elke online marketing methode per kanaal beschrijven in een uniek artikel. 

Wel noemen we hier de drie belangrijkste online marketing types anno 2021:

 1. Zoekmachine optimalisatie (SEO

Zoekmachine optimalisatie dient een kernactiviteit te zijn in elke marketingstrategie van elk bedrijf. Aangezien er meer dan 2000 ranking factoren zijn in het huidige Google algoritme is het leren, verbeteren en succesvol implementeren van een SEO strategie en tactiek belangrijk voor het succes van jouw domein/website. 

Besteed aandacht aan belangrijke SEO optimalisaties die veel invloed uitoefenen op het algoritme van Google Search Engine. De volgende vijf SEO optimalisaties zijn de meest essentiële ranking factoren in het huidige algoritme van Google: 

 1. Pagespeed (inclusief Mobile pagespeed)
 2. Mobiele gebruiksvriendelijkheid
 3. Gedegen zoekwoordenonderzoek en implementatie van de juiste keywords
 4. Quality & user generated content (geoptimaliseerde content)
 5. Linkbuilding (dofollow verwijzende backlinks).
 1. Zoekmachine adverteren (SEA)

Zoekmachine adverteren (SEA) is een online marketing methode om meer bezoekers te genereren per kosten per klik (CPC).  Bij zoekmachine adverteren kun je tegen betaling advertenties laten zien in verscheidene zoekmachines zoals Google, Bing of Youtube. Door gebruik te maken van zoekmachine adverteren ben je snel vindbaar op de meest competitieve zoekwoorden in Google. De veiling van Google werkt op basis van een aantal factoren om tot een uiteindelijke CPC (Cost per Click) uit te komen. 

Voordeel van SEA → SEO

 • Voordeel van Google AdWords campagnes ten opzichte van SEO campagnes is dat je producten of diensten snel en bovenaan zichtbaar zijn in Google. In vergelijking met SEO kunnen betaalde zoekadvertenties snelle bedrijfsresultaten opleveren, omdat ze instaat zijn om vrijwel onmiddellijk je klant te bereiken. Voor beginnende webshops is zoekmachine adverteren een MUST, doordat je producten nog niet vindbaar zijn in de organische zoekresultaten.
 1. Social media marketing

Social media marketing is een vorm van growth marketing waarbij media en content worden gemaakt en gedeeld op social media platformen om specifieke marketing- en bedrijfsdoelen te behalen. Social media marketing omvat activiteiten zoals het plaatsen van teksten- en beeld updates, video’s en andere inhoud die de betrokkenheid van de doelgroep bevordert (content marketing). 

Voordelen van online marketing

Een belangrijk voordeel van het gebruik van online marketing voor het vermarkten van een product of dienst is de mogelijkheid om de impact van een bepaald kanaal te meten, evenals hoe bezoekers die via verschillende kanalen zijn verworven, interactie hebben met een website of bestemmingspagina. Van de bezoekers die in betalende klanten veranderen, kan verder worden geanalyseerd welke kanalen het meest effectief zijn om waardevolle klanten te werven.

Voordelen van online marketing t.o.v. traditionele marketing:

 • Welke online marketingkanalen zijn het meest kosteneffectief bij het werven van klanten, op basis van de conversieratio van bezoekers naar klanten en de kosten van die bezoekers.
 • Welke kanalen zijn effectief in het verwerven en genereren van een hogere klantwaarde, zoals e-mailmarketing, die herhalingsaankopen bij eerdere klanten stimuleert.
 • Welke persona’s vertonen een sterk engagementgedrag en een hoog potentieel voor upsells, zoals mobiele apps, die verwachten meer producten te verkopen aan klanten met een hoge engagement/betrokkenheid.

Veelgestelde vragen over online marketing

Wat is online marketing?

Online marketing staat ook bekend als internet marketing of web reclame. Online marketing is een vorm van marketing die internet als hulpmiddel gebruikt om jouw bedrijf, product, dienst te promoten aan potentiële afnemers via digitale kanalen zoals zoekmachines (Google), e-mail, sociale media, vergelijkingswebsites, e-commerce platformen zoals Amazon, Bol of Coolblue etc.

Hoe werkt online marketing?

Online marketing is het gebruik van web gebaseerde kanalen om een merk, product of dienst van een bedrijf onder zijn potentiële klanten te promoten. De methoden en technieken die worden gebruikt voor online marketing zijn e-mail marketing, social media advertising, display-advertenties, zoekmachineoptimalisatie (SEO), Google AdWords etcetera.

online marketing

Meer weten over online marketing

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al jouw online marketing vraagstukken.

 

online marketing

Waarom CliQi

• Samen bouwen we de digitale strategie die jouw merk onderscheidt
• CliQi is dé online groeipartner voor jouw onderneming
• We zijn er ook voor de kleine MKB bedrijven in Nederland!
• CliQi is 7 dagen per week bereikbaar om alle vragen op te lossen