info@cliqi.nl | 058 – 203 71 03

Breadcrumbs

Breadcrumbs zijn een handig hulpmiddel voor bezoekers bij het navigeren van webpagina’s, daarnaast zijn breadcrumbs handige SEO optimalisaties voor jouw website. Breadcrumbs HTML kun je simpel implementeren met de Yoast SEO plugin. Bovendien helpen breadcrumbs de zoekmachines de structuur van jouw website te ontdekken. Ontdek hoe breadcrumbs jouw SEO kan verbeteren met de CliQi breadcrumb handleiding.

Vraag onze gratis QuickScan aan

Home » Breadcrumbs
Breadcrumbs SEO

Breadcrumbs WordPress

Breadcrumbs zijn een belangrijk onderdeel van bijna elke goede website. Het is een handig hulpmiddel voor de bezoeker om op een eenvoudige manier te navigeren naar verschillende pagina´s. Daarnaast kunnen bezoekers snel zien op welke pagina ze momenteel zijn. Tot slot is een breadcrumb een handig navigatiehulpmiddel voor Google om erachter te komen hoe jouw website is gestructureerd. Laten we eens onderzoeken wat een breadcrumb navigatie is en hoe het precies werkt.

De volgende onderwerpen gaan we behandelen in dit artikel.

  1. Wat zijn breadcrumbs?
  2. Voorbeelden van breadcrumbs
  3. Waarom zijn breadcrumbs belangrijk voor jouw website?
  4. Verschillende type breadcrumbs


TECHNISCHE SEO EXPERTISE

Automatiseer en optimaliseer breadcrumbs met onze programmeurs en SEO specialisten.

Wij zorgen met onze expertise voor een SEO vriendelijke website-structuur.

Wat zijn breadcrumbs?

Een breadcrumb ook wel een broodkruimelpad in het Nederlands genoemd, is een klein tekstpad, vaak bovenaan of onderaan een pagina. Een breadcrumb navigatie is voornamelijk bedoeld om de bezoeker inzicht te geven in de hiërarchie van de website. 

Voorbeelden van breadcrumbs

Een voorbeeld van een breadcrumb van dewijnkoelkast.nl. Het broodkruimpelpad van dewijnkoelkast.nl is vindbaar onderaan de pagina. 

Voorbeelden van breadcrumbs

Hieronder nog een breadcrumb voorbeeld van Pricewise.nl. In dit voorbeeld zie je ook een duidelijke navigatie en hiërarchische structuur van de website. Dit kruimelpad laat je meteen zien waar je bent. Elke stap van dat pad is klikbaar, tot helemaal terug naar de homepagina.

Wat zijn breadcrumbs?

Waarom zijn breadcrumbs belangrijk voor jouw website?

Breadcrumbs hebben een aantal voordelen voor jouw website. We noemen er een aantal. 

  1. Verbeter de usability van je website

Breadcrumbs geven de bezoekers inzicht waar zij zich bevinden op de website. Wanneer bezoekers op specifieke pagina’s aanwezig zijn kunnen ze stapsgewijs terugklikken naar de homepagina. 

  1. Google loves breadcrumbs!

Je bezoekers houden van een duidelijke website structuur, maar Google ook. Broodkruimelpaden geven Google inzicht in de structuur van jouw website, daarnaast kan de Googlebot ook broodkruimels gebruiken in de daadwerkelijke zoekresultaten, waardoor het resultaat veel aantrekkelijker wordt voor gebruikers. Om de kans te vergroten dat je broodkruimels in Google verschijnen, moet je gestructureerde gegevens toevoegen zoals Yoast SEO.


Breadcrumbs laten maken?

Onze SEO specialisten hebben veel ervaring in het bouwen van duidelijke breadcrumbs.

Wij helpen je graag op weg naar een volledig SEO geoptimaliseerde webshop. 

Verschillende type breadcrumbs

Er zijn over het algemeen drie type Breadcrumbs voor websites. Laten we de drie type breadcrumbs omschrijven.

  1. Locatie gebaseerde breadcrumbs

De locatie breadcrumbs zijn de meest voorkomende breadcrumbs in Nederland. De locatie breadcrumb geeft de locatie/positie van de webpagina in de website hiërarchie aan. De locatie gebaseerde breadcrumb verhoogt de gebruiksvriendelijkheid van je website.

  1. Pad breadcrumbs

Pad breadcrumb visualiseert het pad dat de bezoeker heeft genomen naar de webpagina waar de bezoeker zich bevindt. De content waar de bezoeker zich bevindt kan via verschillende paden gevonden worden en dit wordt getoond bij een pad breadcrumb.

  1. Keyword breadcrumb

Deze zijn vergelijkbaar met de locatie breadcrumbs. Het enige verschil is dat ze in plaats van de paginatitel een trefwoord of ander kenmerk gebruiken om de pagina weer te geven. Dit type breadcrumb wordt vaak gebruikt op e-commerce sites.

Conclusie over het optimaliseren van breadcrumbs

Breadcrumbs zijn gemakkelijke UX verbeteringen om door je website te navigeren, waardoor de usability van je website wordt verbetert. Daarnaast zijn breadcrumbs eenvoudige SEO optimalisaties waarmee jouw website direct kan opvallen in de zoekresultaten van Google. Hoewel ze geen significante boost garanderen, zijn ze nuttig voor zowel gebruikers als zoekmachines. Als extra bonus zijn breadcrumbs eenvoudig te implementeren met een plug-in zoals Yoast.

Met slechts een paar klikken kun je jouw website optimaliseren en bezoekers gemakkelijker laten navigeren en misschien hoger scoren in de zoekresultaten van Google.

Veel gestelde vragen over breadcrumbs

Wat is een breadcrumb?

Een breadcrumb ook wel een broodkruimelpad in het Nederlands genoemd, is een klein tekstpad, vaak bovenaan of onderaan een pagina.

Waarom zijn breadcrumbs belangrijk voor jouw website?

1. Verbetert de usability van je website
2. Bezoekers houden van een duidelijke website structuur, maar Google ook doormiddel van breadcrumbs

Wat zijn de verschillende type breadcrumbs?

1. Locatie gebaseerde breadcrumbs
2. Pad breadcrumbs
3. Keyword breadcrumb

Breadcrumbs optimaliseren

Kijk rustig rond in onze online kennisbank, schrijf je in voor één van de beschikbare trainingen, of neem contact op met één van onze online marketeers over jouw online vraagstukken.