info@cliqi.nl | 058 – 203 71 03

Adwords campagne opzetten

Samen met CliQi kunnen wij voor jou de ideale AdWords campagne opzetten. Wij luisteren graag naar jouw campagne doelstellingen en richten samen een AdWords campagne in gebaseerd op jouw marketingdoelstellingen.

Wij ondersteunen jouw campagnes met onze gecertificeerde Google AdWords specialisten. Zoals bij veel online marketing vormen, is het maken en onderhouden van een AdWords campagne arbeidsintensief en dien je continu processen te optimaliseren. Groei samen door de kennisdeling van onze AdWords specialisten van CliQi online marketing bureau.

Vraag onze gratis QuickScan aan

Home » Adwords campagne opzetten
AdWords campagne opzetten

Wat is een AdWords campagne?

Een AdWords campagne is een campagne van AdWords binnen jouw bedrijfsaccount. Een AdWords campagne bestaat meestal uit een campagne met meerdere onderliggende advertentiegroepen. Elke advertentiegroep richt zich weer op een unieke groep van keywords. In elke advertentiegroep dien je verschillende unieke advertentieteksten te schrijven gebaseerd op deze zoekwoorden. Veel voorkomende AdWords campagnes zijn gebaseerd op producttypes, geografische locatie, apparaat segmentatie, merk/bedrijf of gebaseerd op een demografische segmentatie (leeftijd, geslacht, inkomen). 

Wat is een AdWords campagne?

In ieder advertentienetwerk zijn verscheidene type campagnes te gebruiken, die allemaal geschikt zijn voor een bepaald doel. Je kan in dit artikel lezen hoe je een succesvolle campagne kan inrichten, hoe je een AdWords campagne kan aanmaken, wat de kosten zijn per campagne en hoe je een campagne kan optimaliseren in Google AdWords.

adwords campagne

Hoe maak ik een Google adwords campagne?

 1. Het opzetten van een Google AdWords campagne is snel en vrij makkelijk in 3 stappen in te richten.
 2. Je begint met het selecteren van een doelstelling (doel), zodat je meer bezoekers of een verhoging in naamsbekendheid realiseert.
 3. Vervolgens selecteer je een geografisch gebied waar jouw bedrijf gevestigd is of waar jouw doelgroep zich bevindt. Dit kan ingesteld worden op basis van straal, stad, provincies of landen. 
Hoe maak ik een Google AdWords campagne
Budgettering AdWords campagne

Wanneer de advertenties in jouw campagne zijn goedgekeurd worden de advertenties automatisch getoond in de zoekmachine van Google. De advertenties worden nu weergegeven gebaseerd op jouw instellingen. Je betaalt wanneer er een gebruiker klikt op een advertentie van je bedrijf. 


Campagnes optimaliseren?

Onze Google AdWords specialisten inventariseren je campagnes en geven gratis optimalisatie tips. 

Jouw Groei = Onze Ambitie!

Een succesvolle Google AdWords campagne opzetten met CliQi

Samen met CliQi kunnen wij voor jou de ideale AdWords campagne opzetten. Wij luisteren graag naar jouw campagne doelstellingen en richten samen een AdWords campagne in gebaseerd op jouw marketingdoelstellingen. 

Wij ondersteunen jouw campagnes met onze gecertificeerde Google AdWords specialisten. Zoals bij veel online marketing vormen, is het maken en onderhouden van een AdWords campagne arbeidsintensief en dien je continu processen te optimaliseren. De volgende elementen dienen elke maand uitgevoerd of geoptimaliseerd te worden:

 1. Zoekwoorden onderzoek 
 2. Groeperen van relevante keywords
 3. Het uitsluiten van negatieve keywords die niet bij je product of bedrijf passen
 4. Analyseren van al je keywords gebaseerd op CPC, totale kosten en relevantie
 5. Biedingen optimaliseren
 6. Het prioriteren van bestemmingspagina’s in al je advertenties

Al deze bovenstaande taken kosten een ondernemer veel tijd en energie. Wij ontwikkelen voor jou een dashboard waar je alle gegevens in één opslag kan vinden en optimaliseren maandelijks jouw AdWords account naar een gezonde ROI (Return-On-Investment). Daarnaast vinden onze Google AdWords specialisten dagelijks nieuwe kansen en verhogen de totale conversiewaarde in het gehele account. 

Wat kost een Google AdWords campagne?

De kosten van een Google Adwords campagne zijn gebaseerd op jouw marketingdoelstellingen. CliQi kan jouw marketingdoelstellingen omzetten in campagnedoelstellingen in Google AdWords. Wij zorgen ervoor dat alle budget instellingen naar behoren zijn ingesteld en optimaliseren al je campagnes op kosten per klik (CPC).

Adwords campagne optimaliseren

Wanneer worden er kosten in rekening gebracht? 

Kosten worden in rekening gebracht wanneer een gebruiker interactie met je advertentie heeft. Een voorbeeld van een interactie is een klik of een potentiële afnemer belt naar jouw bedrijf om meer informatie over je producten op te vragen. In Google AdWords is er geen minimale bestedingswaarde of een contractduur. Je kan dus op elk gewenst moment stoppen met het adverteren in Google. De kosten van een klik of oproep zijn gebaseerd op een aantal factoren. Aan het einde van elke maand betaald de adverteerder alle kosten van alle AdWords campagnes.

Adwords campagne optimaliseren

Wil je graag lagere kosten per maand? Of lagere kosten per conversie? Meer bezoekers naar jouw website? Wij kunnen jouw AdWords campagne optimaliseren naar een gezonde ROI (Return-On-Investment)  per conversie of negatieve keywords uitsluiten om lagere kosten te genereren in al je AdWords campagnes. 


GRATIS CAMPAGNE INVENTARISATIE

Laat onze gecertificeerde Google AdWords specialisten jouw campagne inventariseren en een voorstel op maat maken.

Drie Google AdWords optimalisatie tips

 1. Een Google AdWords campagne kan alleen succesvol zijn als deze gebaseerd is op zoekwoorden die specifiek gericht zijn op je doelgroep. Het bieden op algemene keywords kost veel geld en zorgt ervoor dat je kosten/per conversie erg hoog worden. 
 2. Hiërarchie in jouw AdWords account. Ontwikkel een hiërarchie in je account gebaseerd op geografische locatie, producttype of demografische segmentatie. 
 3. Gebruik een third-party-software zoals Ahrefs of Semrush om gedetailleerde zoekvolumes van je keywords te verzamelen. De Google AdWords zoekwoordplanner geeft geen exacte gegevens van alle zoekvolumes.

Veel gestelde vragen over campagne optimalisaties

Wat is een AdWords campagne?

Een Google AdWords campagne is een set van één of meer advertentiegroepen (advertenties, zoekwoorden en biedingen) die een budget, locatietargeting en andere instellingen delen. Campagnes worden doorgaans gebruikt om categorieën producten of services te ordenen die door een adverteerder worden aangeboden.

Wat kost een Google AdWords campagne?

De kosten van een Google Adwords campagne zijn gebaseerd op jouw marketingdoelstellingen. CliQi kan jouw marketingdoelstellingen omzetten in campagnedoelstellingen in Google AdWords.

Wat is het nut van Google AdWords?

Google AdWords is het online advertentieprogramma van Google. Met dit programma kun je online advertenties maken om doelgroepen te bereiken die geïnteresseerd zijn in de producten en services die je aanbiedt.

Next level campagnes

Kijk rustig rond in onze online kennisbank, schrijf je in voor één van de beschikbare trainingen, of neem contact op met één van onze online marketeers over jouw online vraagstukken.