info@cliqi.nl | 058 – 203 71 03

Influencer marketing

Hoe ziet de marketingstrategie van jouw bedrijf eruit? Misschien ben je nog steeds (online) aan het adverteren in kranten of bladen of op websites of anderszins. Dan is het goed eens te overwegen om aan influencer marketing te gaan doen. Het is eigenlijk de mond-op-mond reclame van deze tijd. CliQi legt je uit hoe het werkt.

Vraag onze gratis QuickScan aan

Home » Influencer marketing

Wat zijn influencers?

Jongeren hangen massaal aan de vlogs van Enzo Knol. Jonge vrouwen en moeders aan die van Sanny Verhoeven van ‘Sanny zoekt geluk’. Zomaar twee voorbeelden van bloggers, vloggers en mensen die zeer regelmatig op social media posten en die enorm veel volgers hebben. Ze worden influencers genoemd. 

Ze inspireren hun volgers met hun filmpjes, foto’s en teksten. Soms zelfs dagelijks. En hoe zou het nu zijn als jouw product door hen aan hun volgers wordt gepresenteerd? Dan koop je als het ware advertentieruimte op hun internetkanaal. Dat wordt influencer marketing genoemd.  

Een bekende influencer is Bas Smit, bekend van Prinses Máxima Centrum, Junea en de vriend van Nicolette van Dam waar hij de vele hapjes van Brasserie van Dam promoot. Bas Smit is één van de meest bekende influencers van 2020 en promoot vele producten en diensten via zijn Instagram kanaal. Al zijn 761 duizend volgers bekijken automatisch naar alle uitgelichte producten in zijn Instagram story of nieuwsberichten. Dit zorgt voor een gigantische impact op het gebied van naamsbekendheid!

Influencer marketing

Wat is influencer marketing?

Influencer marketing is het aandacht vragen voor jouw product of dienst in samenwerking met een influencer. Daarvoor kies je natuurlijk een influencer met de juiste doelgroep. Een doelgroep die bij jouw product of dienst past, en waar de influencer ook affiniteit mee heeft, en daarmee ook zijn of haar doelgroep. 

De producten die worden getoond zijn eindeloos. Alles is mogelijk. Een nieuwe crème, een tas of zelfs een auto of een helikopter. Een reis, iets uit een interieur, een bepaalde service, een dienst. Wat onder de aandacht moet, kan in samenwerking met een influencer flink scoren als juist deze persoon daar aandacht aan besteedt. 

Wat is influencer marketing?

Waar bestaat influencer marketing uit?

Een influencer kan jouw product duidelijk laten zien en erover vertellen. Er kan bijvoorbeeld een winactie worden gekoppeld aan een post op Instagram. Er kan ook content (artikel) worden gecreëerd met een link naar jouw website. Backlinks doen hun werk. En als het goed gebeurt, leidt het tot meer conversie. 

Voorbeeld: een post op Instagram van Sanny Verhoeven gaat over ‘een nieuw hoofdstuk in haar leven’ waarvoor ze eerst energie opdoet op een landgoed, dat genoemd staat in de tekst en waar je met gemak naar toe kunt ‘switchen’ met een druk op het apenstaartje gevolgd door de naam van dat landgoed. Dát zou ook jouw bedrijf kunnen zijn. De foto die wordt weergegeven is op deze exacte locatie . Bingo! Inspirerend voor wie ook aan een nieuwe stap in zijn of haar leven toe is, of ernaar verlangt, en dat zijn best veel mensen. Misschien ook eens naar dit landgoed dan. Het is voor het ‘landgoed’ al snel een conversie als je even een kijkje onder de naam neemt en het landgoed gaat volgen op Instagram. Zo werkt het dus.

influencer wat is dat

Waarop is influencer marketing gebaseerd?

Kortweg: op vertrouwen. De influencer heeft een vertrouwensband met zijn of haar volgers. Als hij of zij het zegt of laat zien, zal het wel in orde zijn, goed zijn, betrouwbaar zijn, en zal het product werken. In veel gevallen denken de volgers op die manier. Het is immers de influencer die positief is over jouw product of dienst. Vaak volgen de volgers dit vanzelf.


Influencer Marketing Agency CliQI

Wij koppelen jouw product aan de juiste influencer. Influencer marketing is zeer effectief en heeft een gigantische impact voor jouw naamsbekendheid in Nederland.

Welke kanalen worden er gebruikt voor influencer marketing?

Dat kan Facebook zijn, Instagram, YouTube, websites en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ze kunnen op alle kanalen invloed uitoefenen op consumenten (volgers). 

Wat kan ik met influencer marketing bereiken?

Influencer marketing agency

Dat zetten we kort voor je op een rij. Denk onder meer aan:

  • Meer awareness/zichtbaarheid rondom je product of dienst
  • De doelgroep vergroten, via de volgers van de influencer
  • Consumenten aanzetten tot het ondernemen van een online actie
  • Consumenten aanzetten tot het kopen van een product of dienst
  • Betrouwbaarheid creëren bij volgers en daarmee bij jouw mogelijke klanten

Denk niet dat het louter commerciële bedrijven zijn die dit inzetten. Ook de overheid maakt gebruik van influencers. Zij organiseren bijvoorbeeld een social media marketing campagne waar bekende Nederlanders een lans voor breken. Die bekende Nederlanders verkondigen de boodschap. Dat komt toch heel anders over en meer persoonlijk dan een overheidsfunctionaris. Daarmee bereikt de overheid veel meer mensen!

influencer agency

Nano, micro en nog meer… influencers

Er bestaan nano en micro influencers. De eerste heeft maximaal vijfduizend volgers, de tweede vanaf vijfduizend tot aan vijftigduizend. En zo bouwt zich dat op naar meso (50.000 tot 100.000), macro (100.000 tot 1 miljoen) en een mega influencer doet het voor meer dan een miljoen volgers. Enzo Knol staat op 1,8 miljoen. Sanny op 89,2000. 

Waarom gebruik maken van een Influencer agency?

Een influencer marketing bureau ofwel Influencer Marketing Agency (IMA) is een bureau dat jou kan ondersteunen bij het onder de aandacht brengen van jouw product of dienst aan de hand van influencer marketing. Dat doet het bureau door de juiste influencer te koppelen. En dat niet alleen. Het moet natuurlijk zo effectief mogelijk gebeuren en daarom denkt het bureau ook mee met welke acties en welke tools er voor een zeker doel ingezet kunnen worden. 

Online marketing bureau CliQi kan jouw product koppelen aan de juiste influencer. We nemen direct contact op met de influencer naar keuze en creëren een ongeëvenaard marketingverhaal rondom de influencer marketing actie. 

Instagram influencer

Kan ik via social media zelf mijn product niet prima onder de aandacht brengen?

Dat kan, maar je bereikt er in beginsel nooit zoveel mensen mee als via een influencer met een aantal (liefst zoveel mogelijk) volgers passend bij jouw doelgroep. Vooral via social media werkt influencer marketing als een trein, het zogenoemde social influencer marketing

Wat kost influencer marketing?

Daar is geen eensluidend antwoord op te geven. Afhankelijk van de populariteit en bekendheid van een influencer én daarmee het aantal volgers, betaal je een bepaald bedrag. Vaak geldt: hoe meer volgers, hoe meer je moet betalen. Met een IMA zoals CliQi als tussenpersoon is het mogelijk om influencers makkelijker te bereiken en te onderhandelen over de campagne en het bedrag dat betaald moet worden. 

Is één bericht op social media met de influencer genoeg?

Nee, ook als er wordt gewerkt met influencer marketing, zeker via een IMA, wordt er een heuse content planning in het leven geroepen. Er ligt een strategie aan de post ten grondslag. Daarom is het van belang de juiste influencer te kiezen, het juiste social media kanaal en misschien nog wel andere kanalen.

Veel gestelde vragen over influencer marketing

Wat is een influencer?

Een influencer is een bekend persoon in Nederland of België die de autoriteit heeft om aankoopbeslissingen van anderen te beïnvloeden vanwege zijn of haar autoriteit, kennis, positie of relatie met zijn of haar volgers.

Wat is influencer marketing?

Influencer marketing is een methode van social media marketing waarbij gebruik wordt gemaakt van aanbevelingen en productvermeldingen van influencers – individuen die een loyale sociale groep volgers heeft en worden gezien als experts binnen hun niche. Influencer-marketing werkt vanwege het grote vertrouwen dat sociale influencers hebben opgebouwd met hun volgers, en aanbevelingen van hen dienen als een vorm van sociaal bewijs voor de potentiële klanten van uw merk.

Meer weten over Infleuncer Marketing

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al jouw online marketing vraagstukken.

 

Influencer marketing

Waarom CliQi

• Samen bouwen we de digitale strategie die jouw merk onderscheidt
• CliQi is dé online groeipartner voor jouw onderneming
• We zijn er ook voor de kleine MKB bedrijven in Nederland!
• CliQi is 7 dagen per week bereikbaar om alle vragen op te lossen