info@cliqi.nl | 058 – 203 71 03

Performance marketing

Performance marketing campagnes van CliQi staan voor: lage risico’s, marketing campagnes gericht op hoge ROI en volledig meetbare campagnes met data-driven aanpak. Met performance based marketing betalen adverteerders en ondernemers alleen voor elke aankoop/conversie of klik. Performance based marketing onderscheidt zich door het lage risico voor ondernemers en adverteerders.

Vraag onze gratis QuickScan aan

Home » Performance marketing
Performance based marketing

Performance marketing heeft veel facetten in de wereld van adverteren rigoureus verandert. Daarnaast heeft performance marketing de manier van meten van marketingcampagnes volledig veranderd. Tegenwoordig kun je alle marketingactiviteiten nauwkeurig meten van merkbekendheid tot de conversieratio van een advertentie. Dit nieuwe tijdperk van data gestuurde marketingcampagnes geeft waardevol inzicht in de prestaties en de optimalisaties van een campagne. 

Performance marketing is geboren uit een behoefte om de kosten per acquisitie drastisch te verlagen en een hogere ROI (Return On Investment) te realiseren in elke marketingcampagne. Dit is ontstaan doordat advertenties transparanter werden en adverteerders verder keken dan branding om een bewezen ROI op te bouwen. 

Met performance marketing campagnes betalen adverteerders pas wanneer er een bepaalde actie is voltooid in de klantreis, in plaats van reacties of klikken voor een verbeterde naamsbekendheid. 

Wil je ook aan de slag met performance marketing? Wij helpen je een handje!
Belangrijk is om eerst te begrijpen wat performance marketing nou eigenlijk is.


SAMENWERKEN MET BUREAU CLIQI

Wij draaien met een aantal klanten performance based marketing campagnes met een super gezonde ROI.

Ook een gezonde ROI draaien met jouw marketingcampagnes?

Wat is performance marketing?

Grote bedrijven zoals Heineken of Shell kunnen miljoenen euro’s uitgeven aan branding en naamsbekendheid, maar de meeste MKB bedrijven moeten zich concentreren op performance marketing, oftewel winstgevende marketing campagnes. Performance marketing geeft de macht terug aan de adverteerder en ondernemer om een gezonde ROI te realiseren. De ondernemer betaalt pas wanneer er een conversie/actie is gerealiseerd, dit kan een conversie (aankoop), klik of lead zijn.

performance marketing agency

Performance based marketing

Wat zijn de voordelen van performance based marketing?

Er is een aantal voordelen voor het starten van een performance based marketing campagne. Dit zijn ze. 

  1. Laag risico voor de adverteerder

De adverteerder betaalt pas wanneer er een afgesproken actie is voltooid, waardoor er geen hoge kosten aan een marketing campagne verbonden zijn. Met een normale marketingcampagne kunnen de kosten al snel oplopen, waardoor je geen inzicht meer hebt in de ROI van je marketing campagnes. Met minder risico zijn snellere opstart mogelijkheden zeer voor de hand liggend, waardoor je al snel meer bezoekers en conversies draait in je WordPress webshop of via je website. 

  1. De marketingcampagnes zijn ROI-gericht

Dit klinkt als muziek in de oren van elke klant en adverteerder. ROI gerichte marketingcampagnes zorgen voor een gezonde winst voor jouw marketingactiviteiten met conversies (aankopen) als eindresultaat. Vandaag de dag draaien er veel adwords campagnes met een negatieve ROI, waardoor elke advertentie een verlies oplevert voor een bedrijf. 

  1. Meetbare marketingcampagnes

De campagnes zijn 100% meetbaar. Dankzij de nieuwe technologieën zoals Ahrefs en Google Data Studio zijn alle campagnes live te volgen voor elke klant. De campagnestatistieken worden maandelijks voor je bijgehouden en gerapporteerd met een gezonde ROI als uitkomst. 


PERFORMANCE BASED MARKETING MET DATA DRIVEN BUREAU CLIQI

Hulp nodig bij het vaststellen van de KPI’s (prestatie-analyse) van je performance based marketingcampagne?

Of wil je een gezonde AdWords campagne runnen met een gezonde ROI?

Traditionele marketing vs performance marketing

Wat maakt het uniek?

Bij de meeste traditionele marketing campagnes betalen adverteerders vooraf al voor een bepaalde advertentieruimte in Google of voor een linkbuilding budget aan het marketingbureau. Dat kan betekenen dat je honderden euro’s uitgeeft zonder ooit een conversie te zien of je wordt geconfronteerd met een ongezonde ROI. Met performance based marketing betalen adverteerders en ondernemers alleen voor elke aankoop/conversie of klik. Performance based marketing onderscheidt zich door het lage risico voor ondernemers en adverteerders.

Live gaan met jouw performance marketing campagne!

Met een sterk marketingteam aan je zijde en een doordachte marketingstrategie ben je klaar om een gezonde en data-driven performance marketing campagne te lanceren! 

Performance marketing agency

Kijk rustig rond in onze online kennisbank, schrijf je in voor één van de beschikbare trainingen, of neem contact op met één van onze online marketeers over jouw online vraagstukken.