info@cliqi.nl | 058 – 203 71 03

Linkbuilding tools – De 10 beste linkbuilding tools!

Linkbuilding is een vrij eenvoudig proces en is essentieel om toe te passen voor elk domein in heel Nederland, als je graag vindbaar wilt zijn op een zoekopdracht van een potentiële bezoeker.

Vraag onze gratis QuickScan aan

Home » Linkbuilding tools – De 10 beste linkbuilding tools!
Linkbuilding tools CliQi

Het algoritme van Google kun je vrij makkelijk beïnvloeden door backlinks (linkbuilding) te plaatsen naar je eigen domein. Welke technieken van linkbuilding je ook gebruikt, het omvat altijd de volgende stappen:

  1. Kies de pagina die je wilt verbeteren in organische zoekresultaten van Google
  2. Vind relevante potentiële domeinen die graag een link naar je willen plaatsen
  3. Analyseer de domeinen op Domain Rating, Majestic ratio (TR:CF) en backlinkprofiel
  4. Vind de contactgegevens van de domeineigenaren
  5. Personaliseer de outreach naar de domeineigenaar (creativiteit, persoonlijkheid)
  6. Vervolg en beheer de campagne op een efficiënte manier (bouw een Google spreadsheet met een link motherboard van alle domeineigenaren)

Om het linkbuilding proces voor jou makkelijker te maken kun je de bovenstaande stappen vrij gemakkelijk door linkbuilding tools uitbesteden. Dus zonder verder oponthoud. Laten we de tools bespreken!

Lijst linkbuilding tools

Linkbuilding tool: Ahrefs

Ahrefs beschikt over de grootste backlink-index van de wereld met actuele data van Google search geïntegreerd in het platform. Met Ahrefs kun je makkelijk concurrenten analyseren om nieuwe backlinks te vinden (linkbuilding). 

Feature van Ahrefs: Link Intersect

De favoriete feature van Ahrefs die CliQi veel gebruikt is Link Intersect. Deze feature laat zien welke domeinen (websites) naar je concurrenten linken, maar nog niet naar jouw domein. Bijvoorbeeld: hieronder is een rapport dat wij maandelijks uitvoeren in Ahrefs voor onze klant Thebagstore.nl. De uitkomsten van Link Interselect zijn alle backlinks die Thebagstore.nl nog niet heeft bemachtigd, maar wel in het backlinkprofiel van Bagageonline.nl, Duifhuizen.nl en Tasenwinkel.nl aanwezig zijn. 

Linkbuilding Tool Ahrefs Link Intersect
Linkbuilding tool Ahrefs

Hierboven zie je de domeinen die nog niet linken naar Thebagstore.nl. Je kan zelfs analyseren welke pagina linkt naar de concurrent, zodat je exact op dezelfde pagina een soortgelijke link naar jouw domein kan plaatsen. 

Feature van Ahrefs: Domain Comparison

Naast Link Intersect gebruiken wij ook vaak Domain Comparison in onze maandelijkse updates en strategieën om inzicht in bepaalde concurrenten te behouden. Met Domain Comparison van Ahrefs kun je de linkbuilding snelheid van je concurrenten bekijken en het totaal aantal do-follow domains en backlinks. Met deze feature kun je dus de agressiviteit in de markt beoordelen op het gebied van linkbuilding.

linkbuilding tool ahrefs Domain comparison

Linkbuilding tool: Linkody

Linkody is een gebruiksvriendelijke linkbuilding tracking-tool. Linkody is één van de goedkoopste linkbuilding tools op de markt, desondanks heeft het een behoorlijke backlink index. Met Linkody kun je snel een overzicht krijgen van het backlinkprofiel van een website. De beste backlinks wordt in aflopende volgorde gesorteerd gebaseerd op DA (Domein Autoriteit) van alle verwijzende domeinen. Hoe hoger de DA des te sterker in de ogen van Google Search Engine.

De prijzen van de tool Linkody variëren van $13,90 tot $138,90 per maand. De prijzen zijn gebaseerd op het aantal user accounts en het aantal links dat je maandelijks kan crawlen en monitoren.

Linkbuilding outreach tool Buzzstream

Als je alle potentiële domeineigenaren in één klap wil bereiken met één template mail, dan is de tool Buzzstream de beste kandidaat voor dit soort werkzaamheden. Buzzstream is onze favoriete linkbuilding outreach tool. Buzzstream is een veelzijdige outreach tool en kan combineren met een CRM-platform. Een CRM-platform is weer handig om de relatiegeschiedenis bij te houden van alle domeineigenaren.  Buzzstream houdt veel data bij zoals het openen van de e-mails, beantwoorden en klikken op de e-mail. Daarnaast verwerkt Buzzstream automatisch follow-ups in elke campagne. Tot slot kun je veel linkdata exporteren vanuit Ahrefs naar Buzzstream of importeren vanuit Buzzstream. De prijzen van Buzzstream beginnen bij $24 per maand tot een custom solution vanaf $999 per maand. 

Buzzstream linkbuilding tool

Linkbuilding tool Majestic

Majestic is de grootste commerciële Link Intelligence-database ter wereld. Deze Link Database wordt veel gebruikt door SEO specialisten, journalisten en media inkopers. Vooral op het gebied van online marketing is deze tool de musthave voor elke online marketing expert. Doordat link gegevens van grote invloed zijn op de rankings in Google zoekmachines is de tool Majestic essentieel voor elke linkbuilding campagne. Met Majestic kun je alle linkprofielen van elke website van alle concurrenten onderzoeken. Majestic bezoekt wekelijks iedere webpagina op het web en verzamelt hierbij alle noodzakelijke gegevens voor linkbuilding. Voordat we starten met de uitleg van deze tool zijn er twee belangrijke definities die belangrijk zijn voor de interpretatie van een backlink of domein. De volgende twee definities: 

1. Trust Flow

Trust Flow is één van de metrieken van Majestic die wordt bepaald door het aantal klikken van een vertrouwde website naar een bepaalde URL of domein. Autoriteit en kwaliteit zijn de essentiële data van deze metriek. Als een link naar jouw website gezaghebbend en kwalitatief is, zal je Trust Flow toenemen.

2. Citation flow

Citation Flow is een metriek van Majestic die verwijst naar de populariteit van een link op een site zonder rekening te houden met de kwaliteit van deze links. Het perfecte voorbeeld zijn pornosites. Ze hebben een zeer hoge citation flow en deze links zijn vaak niet kwalitatief. Bovenstaande is hopelijk nu duidelijk. Nu gaan we verder waarom Majestic een belangrijke linkbuilding tool is voor iedere SEO specialist.

Feature van Majestic: Site Explorer

Met de Site Explorer feature kun je alle linkgegevens van een domein achterhalen. De Trust Flow, Citation Flow, Topical Trust Flow, verwijzende domeinen, alle backlinks richting een domein, het linkprofiel van een domein, anchor teksten en een backlink breakdown.

Linkbuilding tool Majestic

Hoe helpt Majestic CliQi bedrijven bij het genereren van een nieuw backlinkprofiel?

We kunnen in de tab backlinks alle backlinks vinden van onze klant Thebagstore.nl. In deze tab kun je filteren op TF, CF, Type, en topic. Met deze tool kun je dus eenvoudig van een concurrent de beste Trust Flow links exporteren in Google Spreadsheet en deze benaderen om een blogartikel te plaatsen. Naast Trust Flow kun je op veel criteria filteren om de gewenste link te bemachtigen.

Majestic backlink tool

PRO TIP:  Met de feature Bulk Backlink Checker van Majestic kun je 400 URL’s direct analyseren op alle metrieken van Majestic om zo snel als mogelijk de beste backlinks te genereren. Dit scheelt veel tijd en je hoeft niet handmatig domeinen te analyseren op Trust Flow en Citation Flow!

bulk backlink checker

BONUS – Linkbuilding chrome extensies!

  • Ahrefs SEO Toolbar

Met deze toolbar kun je van elke webpagina die je bezoekt alle metrieken snel bekijken. Bijvoorbeeld de Domain Rating (DR), URL Rating van een domein (UR), aantal verwijzende domeinen et cetera.

  • No-follow backlink checker

Met deze extensie kun je alle links die no-follow zijn bekijken want die zijn gehighlight met een markeerstreep onder de linktekst. No-follow links helpen niet om hoger in de zoekresultaten te positioneren. 

  • Majestic Chrome Extensie

Met de chrome extensie van Majestic kun je vliegensvlug alle data van een domein erbij pakken. Als je klikt op de chrome extensie komen alle metrieken van Majestic zichtbaar in het scherm over het specifieke domein dat je geopend hebt. 

Majestic chrome extensie

Veelgestelde vragen over linkbuilding tools

Wat zijn de gemiddelde kosten per maand voor een linkbuilding tool?

De linkbuilding tools Ahrefs en Majestic kosten rond de €200 per maand gezamenlijk. Ahrefs en Majestic heb je zeker nodig om een goede SEO campagne te kunnen neerzetten. Per tool kost het ongeveer €100 per maand. Buzzstream begint bij $24 dollar per maand en is ietsje goedkoper en wordt ook gebruikt voor een andere doeleinden.

Wat zijn de beste linkbuilding tools?

De beste linkbuilding tools zijn: Ahrefs, Semrush, Majestic, Buzzstream, Google Search Console en Google Analytics. Dit zijn tools die je kunt gebruiken voor een basic SEO scan en is ook beschikbaar voor gevorderde SEO specialisten.

Linkbuilding tool

Kijk rustig rond in onze online kennisbank, schrijf je in voor één van de beschikbare trainingen, of neem contact op met één van onze online marketeers over jouw online vraagstukken.