info@cliqi.nl | 058 – 203 71 03

Interne links

Interne links zijn cruciaal voor een optimale SEO strategie, maar krijgen weinig tot geen krediet in de wereld van online marketing. Vaak worden interne links vergeten in de wereld van reclame en marketing, terwijl interne links één van de meest belangrijkste SEO factoren zijn om hoog in de zoekmachine van Google te scoren. 

Vraag onze gratis QuickScan aan

Home » Interne links

De volgende onderwerpen behandelen we op deze pagina:


INTERNE LINKS OPTIMALISEREN

 Hulp nodig bij het optimaliseren van je website-structuur en interne links?

Onze SEO specialisten en content marketeers staan voor je klaar!

Dit zijn links op een pagina van een domein naar een andere pagina binnen hetzelfde domein. Elke website gebruikt automatisch interne links, maar veel website-eigenaren beseffen het gebruik van interne links niet. Daarnaast beseffen ze niet het strategisch belang van interne links van een website in de zoekmachines. Door het verbeteren van de interne linkstructuur kunnen websites een aanzienlijke stijging genereren in de organische zoekresultaten en totaal aantal organische bezoekers.  

In de volgende case study heeft Ninjaoutreach meer dan 40% organic traffic gerealiseerd door middel van het strategisch intern linken van alle pagina´s in het domein. 

Interne links optimaliseren
interne links seo

Waarom interne links belangrijk zijn voor SEO?

Google search engine gebruikt interne links om elke dag nieuwe content te ontdekken. Als je nieuwe pagina’s publiceert en vergeet om op andere pagina’s deze nieuwe pagina te inter-linken en als we ervan uitgaan dat de pagina niet in je eigen sitemap bestaat en ook geen backlinks ontvangt dan weet Google niet dat deze pagina bestaat. Dit komt doordat de web crawler van Google de pagina niet kan vinden. Interne links zijn dus cruciaal voor de vindbaarheid van nieuwe pagina’s!


Groeien in organic traffic?

Exponentiële groei nodig in organic traffic? Wij optimaliseren jouw URL- en menustuctuur zo geoptimaliseerd mogelijk om hogere bezoekersaantallen te genereren.

Wij zorgen voor het WOW-effect.

  • Met het volgende voorbeeld legt Google ons uit hoe de search engine werkt.
Interne links voor Google

In dit gedeelte vertelt Google ons dat interne links belangrijk zijn voor het crawlen van nieuwe pagina’s. Daarnaast zijn er pagina’s zonder interne links die ernaar verwijzen, deze staan ​​bekend als orphan pages.

Wat is een orphan page?

Een orphan page is een pagina zonder interne links of externe links die verwijzen naar een desbetreffende pagina in Google. Om ervoor te zorgen dat Google en andere zoekmachines je pagina’s kunnen indexeren, moeten ze weten dat ze bestaan ​​en waar deze pagina’s zich binnen je website bevinden.

Dit wordt meestal op twee manieren bereikt

  • De crawler volgt een link vanaf een andere webpagina.
  • De crawler vindt de URL die wordt vermeld in je XML-sitemap.

Meer informatie over orphan pages komt later!

Pagerank en interne links

Interne links helpen ook om de PageRank door je website te laten stromen. Pagerank en interne links zijn essentiële aspecten van het algoritme van Google. Over het algemeen geldt: hoe meer interne links een pagina heeft, hoe hoger de PageRank van je webpagina. Het gaat echter niet alleen om kwantiteit; ook de kwaliteit van de link speelt een cruciale rol.

pagerank

Vervolgens is niet alleen de kwaliteit van de links van belang voor het positioneren in de zoekmachine van Google. Google kijkt vandaag de dag ook naar de tekst (anchor tekst) van de backlink of interne link om de context van de link beter te kunnen begrijpen. 

interne links optimaliseren voor SEO
John Mueller (Webmaster Trend Analyst @ Google) geeft ook aan in zijn tweet dat linkteksten additionele informatie dienen te bevatten zodat de Google search engine beter begrijpt waar het in de context overgaat.


SEO UITBESTEDEN AAN CLIQI?

Wij houden voor jou alle ontwikkelingen rondom SEO dagelijks in de gaten, zodat jouw website geen kans mist en je het optimale uit de website haalt!

Hoe zet je de ideale interne linkstructuur voor jouw website op?

Bekijk je eigen website als een piramide. De meest belangrijke informatie dient direct zichtbaar en bovenaan in je structuur aanwezig te zijn. Daarna toon je stapsgewijs de informatie die van belang is voor de bezoeker en voor je eigen business. We laten een voorbeeld van een klant van ons zien, genaamd Thebagstore.nl waar we de totale linkstructuur voor hebben gebouwd. 

SEO interne links

Vanuit deze view zie je dat er een bepaalde structuur is aangebracht in de website. Onder laptoptassen vallen alle soorten laptoptassen, onder ‘voor wie’ valt of de tassen bestemd zijn voor man of vrouw, onder ‘laptop vak’ de afmetingen van de vakken in de tas voor een bepaald formaat laptop en onder topmerken de verschillende merken die Thebagstore.nl aanbiedt. De pagina’s onder laptoptassen zijn sub pagina’s die weer linken naar alle verschillende sub pagina’s. Dit soort pagina’s worden ook wel ‘topic cluster’, ‘cornerstone content‘ of ‘content hub’ genoemd. 

Drie belangrijke voordelen van de geoptimaliseerde structuur van Thebagstore.nl zijn:

  • Gebruikers ervaren een verbeterde usability tijdens het bezoeken van de website
  • Crawlers kunnen je sitestructuur gemakkelijker begrijpen
  • Er wordt meer ‘autoriteit’ overgedragen aan de belangrijkste pagina’s (omdat subpagina’s teruglinken naar webpagina’s en vice versa).

Maar er is nog een ander, vaak over het hoofd gezien voordeel: dit soort structuren kan de Googlebot helpen de context van je inhoud beter te begrijpen!

PRO TIP: Strategisch gebruik van interne links om pagina’s een boost te geven

Interne links zijn niet alleen belangrijk voor het verbeteren van de autoriteit van een pagina, maar externe backlinks zijn ook van cruciaal belang. Bekijk maar eens de meest autoritaire pagina’s van allekabels.nl.

interne en externe links

De pagina’s met de hoogste pagina autoriteit hebben honderden backlinks. Naast de externe backlinks hebben ze ook een geoptimaliseerde site-structuur, interne links. De backlinks van externe bronnen geven deze pagina’s de meeste power. 

Waardoor SEO bureau CliQi tot de volgende conclusie komt: Interne links van relevante pagina’s naar deze pagina’s die een BOOST nodig hebben is een zeer slimme strategie. Er zijn meerdere methodes om dit soort optimalisaties door te voeren, zoals een spreadsheet met VLOOKUP functies.


samenwerken met SEO specialisten van CliQi?

Dagelijks samenwerken met de SEO specialisten van CliQi?

Wij zorgen ervoor dat jouw website een autoritaire bron van informatie wordt in de grootste zoekmachine van de wereld.

Conclusie over interne links

Interne links optimaliseren is geen rocket science. Je hebt alleen een logische en hiërarchische website nodig zodat de interne links goed binnen je website verwijzen. Dat is de basis van interne links optimaliseren voor elke website-eigenaar. Als je nog verder je interne links wilt optimaliseren adviseer ik je om contact op te nemen met een SEO specialist van CliQi. De SEO Specialisten hebben jaren ervaring in het optimaliseren van website structuren van websites, zoals Thebagstore.nl.

Veelgestelde vragen over interne links

Wat zijn interne links?

Interne links zijn links op een webpagina van een domein naar een andere pagina binnen hetzelfde domein. Elke website gebruikt automatisch interne links, maar veel website-eigenaren beseffen het gebruik van interne links niet. Daarnaast beseffen ze niet het strategisch belang van interne links van een website in de zoekmachines. Daarmee kunnen websites namelijk aanzienlijk verbeterd worden. 

Waarom zijn interne links belangrijk voor jouw SEO strategie?

Googlebots zien pagina’s niet zo visueel als wij en daarom is het gebruik van interne links op je website van cruciaal belang. Het doel is om de structuur van deze links zo logisch mogelijk op te bouwen. Door webpagina’s naar elkaar te linken weet Google een website beter te begrijpen.

Hoe zet je de ideale interne linkstructuur voor jouw website op?

Bekijk je eigen website als een piramide. De meest belangrijke informatie dient direct zichtbaar en bovenaan in je structuur aanwezig te zijn. Daarna toon je stapsgewijs de informatie die van belang is voor de bezoeker en voor je eigen business.

Interne links optimaliseren

Kijk rustig rond in onze online kennisbank, schrijf je in voor één van de beschikbare trainingen, of neem contact op met één van onze online marketeers over jouw online vraagstukken.