info@cliqi.nl | 058 – 203 71 03

Hoe werkt instagram

Bedrijfspagina op Instagram starten? Direct online gaan! 

Het aantal gebruikers van Instagram groeit, het aantal gebruikers van Facebook daalt. Wat je ermee kunt doen, is natuurlijk belangrijk, maar is vooral afhankelijk van het doel. Daarop baseer je je keuze. Samen met de online marketeers van CliQi kunnen we kijken welk kanaal het beste bij jouw doelgroep past en hoe je deze wilt benaderen.

Vraag onze gratis QuickScan aan

Home » Hoe werkt instagram
Hoe werkt instagram zakelijk

Alle tips en de volledige uitleg over de werking van Instagram.

Bedrijfspagina op Instagram starten? Direct online gaan! 

Het aantal gebruikers van Instagram groeit, het aantal gebruikers van Facebook daalt. Wat je ermee kunt doen, is natuurlijk belangrijk, maar is vooral afhankelijk van het doel. Daarop baseer je je keuze. Samen met de marketeers van CliQi kunnen we kijken welk kanaal het beste bij jouw doelgroep past en hoe je deze wilt benaderen. 

Zo maak je een zakelijke pagina op Instagram

  • Installeer de Instagram-App op je telefoon en volg de instructies. Je meld je aan met je bedrijfsnaam en voegt een logo toe. 
  • Als je een persoonlijk Instagram account beheert en deze wilt omzetten naar een zakelijk account, dan kun je via het menu rechtsboven (drie streepjes horizontaal) en het tandwieltje onderaan je account wijzigen. Klik dan op de menu optie [account] en kies [overschakelen naar een professioneel account]. Daarmee ben je er echter nog niet, want het is belangrijk dat je je bedrijfsprofiel goed neerzet en een bio toevoegt, waar je de link van je website inzet. 
Hoe werkt Instagram zakelijk

Denk ook aan de volgende aspecten:

  • Download de IGTV app zodat je je eigen Instagram tv-kanaal kan opstarten;
  • Ga structureel posten op je eigen Instagram account;
  • Ga bedrijven en personen volgen die jou interesseren en die in jouw branche zitten; 
  • Plaats regelmatig een Instagram story voor je volgers.
Instagram bedrijfsaccount opzetten

Instagram Stories tips

Instagram is één van de meest populaire social media platformen op dit moment. Instagram introduceert iedere maand nieuwe en handige features om te delen in je verhaal of in een nieuwsbericht. Je hebt de keuze uit oneindig veel lettertypen, kleuren, GIFjes, stickers en verscheidene penselen.  

Tip 1: Gebruik verschillende lettertypen in je story

Het gebruiken van verschillende lettertypes maakt je story iets aantrekkelijker en speelser. 

Tip 2: Jouw eigen design/logo in je Instagram Story maken

Voeg je eigen design of logo toe aan de Instagram Story zodat je merk altijd in beeld is bij de volgers van je Instagram account.

Tip 3: Regenboog tekst om nog meer op te vallen!

Wil je met je Instagram Story opvallen t.o.v. je concurrenten? Dan is het toevoegen van een ‘Instagram regenboog tekst’ een handige optie. Het ziet er niet alleen uniek uit, maar ook heel erg vrolijk!

Tip 4: Gebruik Instagram Story stickers

De Instagram story stickers zorgen ervoor dat je stories er nog leuker uitzien dan normaal. Bovendien kun je door deze stickers je bereik en engagement van jouw Instagram verhogen. Het Instagram algoritme waardeert engagement en betrokkenheid van de gebruikers. Er zijn een aantal story stickers die je kunt toevoegen. Hieronder de story stickers opgesomd:


ADVERTEREN OP INSTAGRAM?

Hulp nodig bij het adverteren op Instagram of om een social media strategie te ontwikkelen?

CliQi helpt je graag op weg om samen een doelgerichte social media strategie te ontwikkelen.

  • Instagram Locatie sticker

De locatie sticker laadt automatisch jouw huidige locatie in, maar je kunt ook een bepaalde locatie opzoeken. De locatie is klikbaar voor volgers en komt automatisch in de ‘ontdek’ pagina van die locatie op Instagram te staan. Dit zorgt ook voor een verhoging van jouw Instagram bereik. 

  • Instagram vermelding sticker

Een andere sticker die ook erg goed werkt is de vermelding sticker van Instagram. Met deze sticker kun je gebruikers taggen in je eigen story en kunnen zij doorklikken op de sticker. Je kunt ook jezelf taggen om de kans te vergroten dat gebruikers jouw profiel bezoeken. 

  • Instagram hashtag sticker

De hashtag sticker maakt het mogelijk om een hashtag toe te voegen aan jouw stories van bijvoorbeeld je eigen website of webshop. Door de hashtag toe te voegen verschijnt jouw Instagram Story op de ‘ontdekpagina’ van die hashtag. 

  • Instagram GIFjes sticker 

Door GIFjes aan je story toe te voegen geef je een geheel nieuwe dimensie aan je Instagram Story. Je kan ook je eigen GIFjes samenstellen over bijvoorbeeld je eigen website, dienst of product die je aanbiedt. Op deze manier kun je ook je bekendheid vergroten. Één nadeel: je hebt wel Adobe After Effects nodig om een GIF te animeren. Het beste is om een GIF met 1200 x 1200px met een verhouding van 1:1 te maken. Ook de frame rate is erg belangrijk. Het beste is om een framerate van 60fps aan te houden, zodat de animatie vloeiend verloopt. 


INSTAGRAM BUSINESS ACCOUNT OPZETTEN

 Instagram is veel meer dan wat foto’s posten. Met een bedrijfspagina op Insta kun je veel bereiken. CliQi adviseert jou hoe dat je het beste kunt doen.

Hoe werkt Instagram Stories?

Bovenin de Instagram homepage zie je de stories staan in de afgebeelde rondjes. Links zie je jouw eigen pagina staan, met ‘je verhaal’. Daar kun je een eigen story op kwijt. Klik het rondje aan en je kunt foto’s en video’s kiezen. Instagram stories vallen extra op en er wordt vaak nog beter naar gekeken dan naar een gewone post.  Je kunt er tekst en emoticons, stickers en filters aan toevoegen, net wat bij jouw bedrijf past. Je kunt het opslaan en later delen, aan bepaalde personen sturen of delen met al je ‘vrienden’.

Veel gestelde vragen over de werking van Instagram

Wat zijn Instagramverhalen?

Snapchat was de eerste social media platform die in de vorm van stories deze functie introduceerde in Amerika. Daarna hebben vele social media platforms deze functie gekopieerd, inclusief Facebook en Instagram. Het stelt je in wezen in staat om video’s en afbeeldingen te uploaden en ze vervolgens uit te zenden naar mensen die je volgen (de story blijft 24 uur bestaan in je Instagram account). Na de 24 uren verdwijnen de stories automatisch van het platform. Er is geen limiet aan het aantal dat je kunt delen per dag, en er zijn talloze manieren om ze op te fleuren.

Hoe werkt Instagram stories?

Instagram stories werkt 24 uur per dag en je kunt ongelimiteerd stories plaatsen in jouw eigen privé of bedrijfsaccount. Instragram stories vallen extra op doordat ze gelijk bovenaan bij de gebruikersaccounts worden weergegeven. Je kunt er tekst, afbeeldingen, stickers en filters aan toevoegen.

Kun je zien wie je Instagram stories bekijkt?

Het antwoord op deze vraag is: ja. Je kan alle kijkers van je eigen Instagram story bekijken.

Werking van Instagram

Kijk rustig rond in onze online kennisbank, schrijf je in voor één van de beschikbare trainingen, of neem contact op met één van onze online marketeers over jouw online vraagstukken.