info@cliqi.nl | 058 – 203 71 03

Trust Flow

Ontdek wie er linkt naar jouw website met de tool Majestic. Majestic is een geavanceerd Link Intelligence data systeem dat je nodig hebt om de online markt te domineren. De Majestic API biedt veel SEO specialisten, bureaus en dataspecialisten gigantische datasets om alle Link Intelligence data van het web te downloaden. In dit artikel gaan we dieper in op één van belangrijkste aspecten van de Majestic API, namelijk Trust flow.

Vraag onze gratis QuickScan aan

Home » Trust Flow

Het algoritme van Google is zeer complex. Er zijn momenteel meer dan 300 factoren die jouw organische positie in Google bepalen? Eerlijk gezegd zijn er tegenwoordig waarschijnlijk duizenden factoren die jouw positie in Google bepalen. Maar één ding is zeker: Als je meer organisch verkeer wil genereren, moet je het vertrouwen van Google winnen. Backlinks met een hoge Trust Flow zijn hier een belangrijk onderdeel van. De volgende aspecten behandelen we over Trust Flow:

  1. Wat is Trust Flow?
  2. Hoe meet je de Trust Flow van een website?
  3. Trust Flow check
  4. Hoe genereer je links van een autoritaire website?

Wat is Trust Flow?

Trust Flow is een getal dat voorspelt hoe betrouwbaar een pagina is. De Trust flow score is gebaseerd op kwaliteit, op een schaal tussen 0-100. Majestic heeft veel vertrouwde en autoritaire websites verzameld op basis van een handmatige review van het web. Deze verzameling van informatie vormt de basis van de Majestic Trust flow. Websites met hoge scores als het gaat om vertrouwen (Trust flow scores) zijn nauw verbonden met de vertrouwde seed-websites en kunnen een zeer hoge Trust flow score bereiken. Websites met dubieuze links kunnen een veel lagere Trust flow score krijgen.

Hoe meet je de Trust Flow van een website?

Om de Trust flow te meten dien je gebruik te maken van de Majestic API. Majestic is een online tool die inzicht geeft in de gehele Link Database van Google. Hieronder vind je een duidelijk overzicht van het domein Pricewise.nl met de Trustflow linksonder aangegeven in de afbeelding. De Trust Flow score van 48 is een zeer hoge betrouwbaarheidsscore. 

Wat is Trust Flow?
Trust Flow

Trust flow check

Zullen we de betrouwbaarheidsscore van Pricewise.nl verder onderzoeken? Hoe kan het dat Pricewise zo’n hoge betrouwbaarheidsscore heeft?

Laten we dieper het domein van Pricewise.nl analyseren. In het tabje verwijzende domeinen kun je alle websites bekijken die met een do-follow backlink verwijzen naar het domein van Pricewise.nl. Als we daarna filteren op TF (Trust Flow) 61-80 vinden we bijvoorbeeld alle domeinen met een Trust Flow van 61-80.

Trust flow check

Hierboven zie je nieuwsbladen die in de ogen van Google zeer betrouwbaar en een autoriteit in Nederland zijn. Doordat Pricewise backlinks gegenereerd heeft van deze domeinen scoren zij een hoge Trust Flow score van 48. 


SEO EXPERTISE VAN CLIQI

 Wil je ook de Trust Flow verhogen van jouw website? 

CliQi plaatst dagelijks artikelen op websites met een Trust Flow hoger dan 40. Kom in gesprek met onze SEO specialisten om jouw website organisch te laten groeien!

Hoe genereer je links van autoritaire websites? Goede vraag!

Een middel dat goed werkt is het creëren van persberichten met een uniek verhaal over jouw product en/of bedrijf en deze doorsturen naar journalisten van een media-afdeling. Zo creëer je kwalitatieve backlinks met hoge autoriteit die zorgen voor hoge posities in de zoekmachine van Google. 

Een snellere en effectievere manier is om samen met CliQi linkbuilding campagnes op te starten en binnen een maand tijd meer dan 20 kwalitatieve domeinen te genereren.

Trust flow meten

Kijk rustig rond in onze online kennisbank, schrijf je in voor één van de beschikbare trainingen, of neem contact op met één van onze online marketeers over jouw online vraagstukken.

Trustflow meten