info@cliqi.nl | 058 – 203 71 03

Outbound links

Outbound links die naar externe pagina’s van jouw eigen webshop verwijzen, kunnen van invloed zijn op jouw domeinautoriteit. Zorg er ook voor dat de pagina’s waarnaar je links verwijzen op je eigen website relevant en nuttig zijn en een goede reputatie hebben in de ogen van Google. In dit artikel lees je meer over het controleren van outbound links.

Vraag onze gratis QuickScan aan

Home » Outbound links

Wat zijn outbound links?

Er zijn een aantal verschillende type backlinks. Outbound links zijn links van andere websites die verwijzen naar jouw eigen website. Dit soort links noemen we ook wel outbound links, uitgaande links of ook wel backlinks genoemd. Outbound links worden meestal geplaatst om hoger in de zoekmachine van Google te positioneren.

Outbound link checker

De outbound link checker telt het aantal outbound links (uitgaande links) dat je aan je eigen webpagina hebt toegevoegd. De outbound link checker zit automatisch in alle WordPress websites ingebouwd die de WordPress Plugin Yoast SEO hebben gedownload. Zie achter de groene bol ‘uitgaande links’ de feedback die je krijgt over het toepassen van het gebruik van outbound links op elke pagina.

Wat zijn outbound links?

De outbound link checker telt zowel no-follow links als do-follow links die verwijzen naar een andere website. Een logische outbound link zou een do-follow backlink zijn naar nuttige achtergrondinformatie over een bepaald onderwerp. Een uitgaande link toevoegen naar het merk van een bepaald type product is ook een optie. 


Outbound links optimaliseren

Hulp nodig bij het implementeren van de Yoast SEO plugin en het optimaliseren van je outbound links?

Wij optimaliseren je pagina’s SEO vriendelijk en zorgen voor hoge posities in de zoekmachine van Google!

Zijn outbound links waardevol voor je pagina’s en SEO rankings?

Outbound links zijn zeker van waarde voor je website doordat je kan doorklikken naar een autoritaire website die bijvoorbeeld meer vertelt over de kwaliteit van je eigen producten. Jouw outbound links helpen leveranciers, klanten en de bezoekers om je producten en/of diensten beter te leren kennen. Nadat je een outbound link hebt toegevoegd kun je ook vragen om een backlink terug te plaatsen naar je eigen website, waardoor je hogere Google rankings krijgt voor deze webpagina’s. 

Wanneer dien je voorzichtig te zijn met het toevoegen van outbound links?

Vele website-eigenaren linken naar buiten wanneer het een autoritaire bron is of wanneer er meer informatie over een specifiek onderwerp online vindbaar is. Backlinks zijn tenslotte het oorspronkelijke pad naar meer informatie en het ontdekken van onderliggende pagina’s op het internet. Goed geplaatste uitgaande backlinks kunnen je op de radar van grotere sites brengen en jouw actuele autoriteit geven. Dat is toch perfect?

Enkele snelle vuistregels voor het plaatsen van outbound links:

  • Plaats geen outbound link niet naar slechte websites (spam, poker, drugs, porno enz.)
  • Modereer en verwijder duidelijke spam van door gebruikers gegenereerde content en pas no-follow toe op uitgaande links (forums, opmerkingen enz.)
  • Link niet naar content van lage kwaliteit websites met lage domain rating, hoge citation flow en backlinkprofielen met Google penalties
  • Verberg geen uitgaande links (kleine lettertypen, onleesbare tekst op wit)

Outbound links optimaliseren

Kijk rustig rond in onze online kennisbank, schrijf je in voor één van de beschikbare trainingen, of neem contact op met één van onze online marketeers over jouw online vraagstukken.