info@cliqi.nl | 058 – 203 71 03

Isolatienoord

Klantcase – Isolatienoord.nl

Isolatienoord is begonnen als klein bedrijf waarin de nadruk vooral lag op de verkoop van minerale wolsoorten, echter wel tegen zeer scherpe, concurrerende tarieven, zodat effectief isoleren voor iedereen haalbaar was. Maar in een bloeiende isolatiemarkt groeide Isolatienoord tot één van de grootste online verkopers van isolatiemateriaal. Het assortiment is uitgebreid en expandeert nog altijd. Isolatienoord blijft meegaan in de nieuwste technologieën, zodat ze steeds de beste en meest duurzame producten aan kunnen bieden, en uiteraard nog stééds tegen de laagste prijzen.

De producten waarmee het ooit allemaal begon, zijn steenwol en glaswol. Maar inmiddels is het aanbod flink gegroeid naar aanleiding van vele klantvragen. Het aanbod bestaat ook uit PIR XPS en EPS isolatiemateriaal. Het gaat specifiek om isolatieplaten, korrels, en de bijbehorende bevestigingsmaterialen. Denk hierbij aan, Dakschroeven, spouwankers en tapes. Bij Isolatienoord.nl kun je je eigen huis van top tot teen isoleren tegen een zeer betaalbare prijs.

De Friese nuchterheid van Isolatienoord en CliQi zorgt voor een warme band en een transparante communicatie. We hechten beide veel waarde aan duurzaamheid, eerlijkheid en resultaten leveren. Hieronder lees je meer over de geleverde diensten, de uitdagingen, plan van aanpak en de geleverde diensten in de afgelopen jaren.

Home » Projecten » Klantcase – Isolatienoord.nl

Uitdaging

De uitdaging van Isolatienoord.nl was om alle topposities (top 3) in Google search te bemachtigen. Intern was er geen expertise op het gebied van content marketing, SEO en linkbuilding, waardoor Isolatienoord.nl buiten de top 3 van Google gepositioneerd stond.

Daarnaast was de uitdaging om content te creëren die bezoekers meer informatie geven over de type isolatiematerialen, de voordelen van elk isolatiemateriaal en de specifieke kosten van elk type materiaal.

Plan van aanpak

 • Keyword research uitvoeren voor alle zoekwoorden die relevant zijn in de isolatiemarkt
 • URL-structuur opbouwen gebaseerd op alle target keywords van Isolatienoord.nl
 • Maandelijks optimaliseren van alle categorie en product pagina’s (SEO)
 • Intensieve linkbuilding campagnes opzetten om alle keywords in de top 3 van Google te laten positioneren
 • Onderhouden van alle zoekwoorden en updaten van alle online content

Resultaat

 • Volledig SEO geoptimaliseerde URL-structuur samengesteld voor alle parent topics van Isolatienoord.nl
 • Nieuwe pagina’s gecreëerd met een nieuw webdesign en gefocust op search intent (SEO-vriendelijk)
 • Maandelijks kwalitatieve backlinks (DR 40+, Trust Flow 20+ en lage citation flow) geplaatst op autoritaire domeinen
 • Het uiteindelijke resultaat was een positie 1 ranking op alle target keywords (dakisolatie, muurisolatie, isolatie etcetera)

SEO Resultaten van Isolatienoord.nL

Opbouwend en agressief backlinkprofiel
Structurele groei in organisch verkeer en organische zoektermen
Resulterend in topposities in Google search binnen één jaar tijd

Optimaliseren van on-page content (SEARCH intent)

Samen met de content marketeers van Isolatienoord.nl hebben we de content geoptimaliseerd op search intent en het verbeteren van de gebruikerservaring. Het on-page optimaliseren van deze pagina’s heeft een grote bijdrage geleverd in de hoge rankings in Google search. Hieronder hebben we enkele afbeeldingen gedeeld van de on-page content van Isolatienoord.nl met de juiste search intent.

 • Door onderstaande content optimalisaties positioneert Isolatienoord.nl zich voor de zoekwoorden: dakisolatie, wat kost dakisolatie, isolatie dak, dak isolatie platen, isolatiemateriaal dak en isoleren dak in de top 3 van Google search.

 • Door onderstaande content optimalisaties positioneert Isolatienoord.nl zich voor de zoekwoorden: muurisolatie, isolatie muur, muurisolatie kosten, muren isoleren, muur isolatieplaten en tussenmuur isoleren in de top 3 van Google search.
 • Optimaliseren van het backlinkprofiel (linkbuilding)

  Naast on-page SEO optimalisaties bouwen we elke maand kwalitatieve backlinks voor Isolatienoord.nl. Deze backlinks beschikken over de juiste metrieken om hoger in Google te kunnen positioneren. Enkele voorbeelden van gastartikelen die wij gepubliceerd hebben namens Isolatienoord:

  Wil je dezelfde resultaten bereiken als Isolatienoord?

  Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.